gazon1

Gazon stricat, ce spun ingrijitorii: ‘E normal acest lucru, au sarit doar fire de iarba’  • Gazonul de pe Arena Nationala nu arata tocmai impecabil, in conditiile in care abia a fost inlocuit
  • Cu toate astea, asa cum era si de asteptat, cei care se ocupa de ingrijire sustin ca e perfect normal sa arate asa
  • Mai mult, ei sustin ca antrenamentele uzeaza gazonul mai mult ca un meci, iar ceea ce s-a vazut la televizor sunt doar cateva fire de iarba sarite din ghetele fotbalistilor, lucru normal„Au sărit fire de iarbă de la ghete, nu s-a stricat. E normal acest lucru, e 100% natural, acestea vor sări și mâine la meci. Joi va arăta mai bine. Două antrenamente uzează suprafața de joc mai mult decât la un meci oficial. Un gazon rezistă un an de zile pe Național Arena”, a declarat Stelian Dia miercuri seara, la TV Digi Sport

Gazonul actual a costat 240.000 de euro. Gazonul care a fost pus inainte de acesta a costat doar 60.000 de euro si a tinut doi ani de zile. Firma care a montat primul gazon a dat un comunicat de presa astazi:

“Gazonul produs, transportat si montat de firma noastra in august 2017 a costat 60.000 euro si si-a indeplinit scopul cu succes timp de doi ani. Gazonarea din septembrie 2019 a costat de 240.000 euro. Montajul a fost contractat in cadrul unui contract de intretinere pe patru ani a gazonului de pe Arena Nationala, a unei firmei romanesti dar care alege sa importe gazonul, desi s-a dovedit de opt ori ca este gresit, doar pentru a obtine sume nejustificate”, spun reprezenantii firmei.

Comunicatul semnat de Ioana Petrache, sefa departamentului de comunicare al Rulouri de Gazon a mai precizat: “Este grav ca banii publici sunt irositi astfel. Este grav ca decizii care ignora necesitatile din sport inlocuiesc profesionalismul.

Este grav ca se prefera importul gazonului, punand in pericol sportivi de valoare, in loc sa fie valorizata productia romaneasca, cea care plateste salariile romanilor si aduce bani la bugetul romanesc. Este grav ca nu exista reactie publica la aceste abuzuri”.

There are no comments

Add yours