gazon

Cat va costa gazonul pe Oblemenco si cand se pune pana la urma  • Gazonul de pe Oblemenco va fi inlocuit in luna Octombrie, asa cum s-a stabilit initial
  • Din pacate, varianta aleasa de gazon nu va fi cea dorita de Piturca
  • Autoritatile locale vor sa puna un gazon similar cu cel de pe National Arena care a costat 240.000 de euroGazonul stadionului “Ion Oblemenco” o sa fie schimbat in luna octombrie a anului 2019, dupa spectacolul de muzica usoara “The Artist Awards” care va avea loc pe stadion, pe 12 si 13 octombrie. Cei mai ascultati si populari artisti din industria muzicala vor fi premiati, iar organizarea scenica ajunge la 873.000 de lei.

“Avem astazi (n.r. ieri) o echipa la Compania Nationala de Investitii (n.r. cea care a finantat construirea stadionului “Ion Oblemenco” din Craiova), care discuta conditiile in care se va schimba acest gazon. Un lucru este insa cert. Am luat aceasta hotarare din cauza cheltuielilor de mentinere a acestui gazon, care a avut oricum probleme inca de la inceput. Se pare ca e mai costisitor sa il tii in viata decat sa vii cu un gazon nou, care sa reduca mult din chetuielile de intretinere”, a spus Mihail Genoiu, conform gds.ro.

“Este foarte important ce se va stabili in caietul de sarcini care se va realiza pentru aceasta achizitie, depinde si de ce conditii va pune firma care il va schimba, dar avem deja experienta acestui tip de gazon la meciul cu Spania, de pe Arena Nationala, pentru ca este acelasi tip de gazon. Acolo, constructorul a dat un termen de cateva zile de la montarea lui pana cand se va juca efectiv pe el. Gazonul va avea un strat suport de nisip – intre trei si patru centimetri, care va permite montarea rapida a lui”, a mai spus Genoiu.

“Gazonul hibrid este o alta etapa si o investitie prea mare pentru noi acum. E posibil sa rezulte in timp o economie din intretinerea lui. Numai ca noi incercam sa schimbam gazonul actual din garantia pe care a dat-o constructorul. De aceea trebuie sa mergem pe acelasi tip de gazon”, a mai spus primarul din Craiova.

There are no comments

Add yours